Nieuws

  • Ondernemers zien waarde in Noorderzon - Ondernemers in Groningen zien steeds meer belang in Noorderzon. Het festival helpt om werknemers vast te houden en is een broedplaats voor nieuwe ideeën, volgens het Dagblad van het Noorden.
  • De VVD wil de kabelbaan terug op de agenda - De VVD wil de kabelbaan terug op de agenda. 'Een initiatief waar mensen in de stad al jaren mee bezig zijn, serveer je niet met 2 kantjes af', aldus fractievoorzitter Sabine Koebrugge.
  • Groninger bedrijven openen deuren voor publiek - Op zaterdag 19 maart vindt OpenStad plaats. Tijdens die dag zetten bedrijven hun deuren open, die normaal gesproken gesloten zijn voor het publiek. Op deze dag is iedereen welkom om te zien wat Groninger bedrijven doen en maken.
  • Wetswijzigingen per 1 januari 2016 - Per 1 januari 2016 krijgen ondernemers te maken met een aantal nieuwe en gewijzigde regels. Omdat het belangrijk is om goed geïnformeerd het nieuwe jaar in te gaan, hebben wij een overzicht gemaakt van de grootste wijzigingen waar u in 2016 mee te maken kunt krijgen.
  • Terugblik Ondernemersevent - Vorige week maandagavond kwamen bijna 100 ondernemers, VVD leden en vertegenwoordigers bijeen om onder leiding van ondernemer en televisiepresentator Frits Huffnagel de belangrijkste items op de Groninger ondernemersagenda te bespreken. In zes verschillende blokken konden vertegenwoordigers van verschillende branches hun licht laten schijnen op positieve en negatieve ontwikkelingen in de relatie tussen ondernemers en de politiek.
  • Groninger Ondernemingsprijs gewonnen door Ophtec - Ophtec is de winnaar geworden van de Groninger Ondernemingsprijs. De jury was vooral onder de indruk van de duidelijke focus in de ondernemingsstrategie. Het familiebedrijf uit de Stad bleef de andere genomineerden, United Care Products en Stopaq, voor.
  • Anat Blooming Lifestyle wint Vegan Awards - Het 100% plantaardige ontbijt & lunchcafé Anat is tijdens de uitreiking van de Vegan Awards verkozen tot beste nieuwkomer én beste eetgelegenheid. De Vegan Awards werden voor de vierde keer uitgereikt.
  • Kaldi schenkt de beste koffie van het Noorden - Het Algemeen Dagblad maakt jaarlijks een lijst met de ondernemingen die de beste koffie schenken. In deze lijst is Kaldi aan de Westerhaven in Groningen, de hoogst genoteerde onderneming uit het Noorden. De koffietesters van de krant geven deze zaak gemiddeld een 8,5 en voor de cappuccino zelfs een 9.
  • Van Hulley genomineerd voor internationale award - Het naaiatelier Van Hulley is genomineerd voor de Circular Economy Award. Het bedrijf uit Groningen, waar vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt oude overhemden veranderen in boxershorts, is het enige genomineerde bedrijf uit Nederland.