Groninger Ondernemingsprijs gewonnen door Ophtec

Ophtec is de winnaar geworden van de GroningerĀ Ondernemingsprijs. De jury was vooral onder de indruk van de duidelijke focus in de ondernemingsstrategie. Het familiebedrijf uit de Stad bleef de andere genomineerden, United Care Products en Stopaq, voor.

Het Groningse bedrijf Ophtec maakt speciale lenzen, die door een oogarts via een operatie in het oog worden geplaatst. Het bedrijf bevindt zich hiermee op het snijvlak van zorg, commercie en wetenschap. Het bedrijf stelt de kwaliteit van de producten voorop en gaat niet altijd direct voor de grote getallen. Een gefaseerde ontwikkeling van nieuwe producten is het belangrijkst. Deze ondernemingsstrategie en de professionele wijze waarop het bedrijf wordt geleid, waren voor de jury de grootste redenen om Ophtec de prijs toe te kennen.

De Groninger Ondernemingsprijs wordt sinds 1997 uitgereikt aan een toonaangevend bedrijf in stad en ommeland. De prijs wordt elk jaar feestelijk uitgereikt in de MartiniPlaza. Ophtec mag de titel een jaar lang voeren. Daarnaast won het bedrijf een glazen kustwerk, een bedrijfsuitje op de Voorwaarts Voorwaarts, een plek in de jury voor volgend jaar en natuurlijk de eeuwige roem. De winnaar van vorig jaar was XPAR Vision.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone